Δευτέρα, 26 Σεπτεμβρίου 2011

Ο BILL GATES, ΙΔΡΥΤΗΣ ΤΗΣ MICROSOFT, ΣΕ ΜΙΑ ΠΡΟΣΦΑΤΗ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΣΕ ΕΝΑ ΓΥΜΝΑΣΙΟ , ΜΙΛΗΣΕ ΓΙΑ 11 ΚΑΝΟΝΕΣ ΖΩΗΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΜΑΘΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΘΟΥΝ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ . ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΣ ΟΙ «ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΙ» ΔΑΣΚΑΛΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ ΜΙΑ ΓΕΝΙΑ ΧΩΡΙΣ ΑΙΣΘΗΣΗ ΤΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ, ΚΑΙ ΠΩΣ ΑΥΤΗ Η ΑΝΤΙΛΗΨΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΕΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΝΑ. ΑΠΟΤΥΧΟΥΝ ΣΤΟΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΚΟΣΜΟ:

Κανόνας 1: Η ζωή δεν είναι δίκαιη, συνήθισέ το.
Κανόνας 2: Ο κόσμος δεν ενδιαφέρεται για την αυτοεκτίμησή σου. Περιμένει πρώτα να επιτύχεις εσύ ο ίδιος κάτι, ΠΡΙΝ αισθανθείς καλά με τον εαυτό σου.
Κανόνας 3: Δεν θα κερδίσεις 60.000 ευρώ το χρόνο τελειώνοντας το σχολείο. Δεν πρόκειται να γίνεις αντιπρόεδρος με δωρεάν αυτοκίνητο και κινητό τηλέφωνο, μέχρι να τα κερδίσεις και τα δύο.
Κανόνας 4: Εάν νομίζεις ότι ο καθηγητής σου είναι σκληρός , περίμενε μέχρι να δεις το αφεντικό.
Κανόνας 5: Το γύρισμα των μπιφτεκιών δε σου μειώνει την αξιοπρέπεια. Οι παππούδες σου είχαν μια διαφορετική λέξη γι αυτή την εργασία- την έλεγαν ευκαιρία.
Κανόνας 6: Εάν τα μουσκέψεις , δε φταίνε οι γονείς σου. Γι αυτό μη κλαψουρίζεις για τα δικά σου λάθη, αλλά μάθε από αυτά.
Κανόνας 7: Πριν γεννηθείς, οι γονείς σου δεν ήταν τόσο βαρετοί όσο είναι σήμερα. Έγιναν έτσι πληρώνοντας τους λογαριασμούς σου, καθαρίζοντας τα ρούχα σου, και ακούγοντάς σε να λες πόσο cool είσαι. Πριν λοιπόν σώσεις τα δάση από τα παράσιτα της γενιάς των γονιών σου, προσπάθησε να καθαρίσεις την ντουλάπα στο δωμάτιό σου.
Κανόνας 8: Το σχολείο μπορεί να έχει βρει τον τρόπο να εξαλείψει τις διαφορές μεταξύ κερδισμένων και χαμένων αλλά η ζωή όχι. Μερικά σχολεία έχουν απορρίψει τις αρνητικές βαθμολογίες και θα σου δώσουν όσες ευκαιρίες θέλεις για να βρεις τη σωστή απάντηση. Αυτή η κατάσταση δε μοιάζει ούτε στο ελάχιστο με την πραγματική ζωή.
Κανόνας 9: Η ζωή δεν είναι χωρισμένη σε εξάμηνα. Δεν υπάρχουν ολόκληρα καλοκαίρια διακοπών και πολύ λίγοι υπάλληλοι είναι διατεθειμένοι να σε βοηθήσουν να βρεις τον εαυτό σου. Αυτό μπορείς να το κάνεις στον ελεύθερο χρόνο σου.
Κανόνας 10: Η τηλεόραση και το ιντερνέτ δεν είναι η πραγματική ζωή. Στην πραγματική ζωή οι άνθρωποι είναι στις δουλειές τους και όχι στα μπαρ και στα καφενεία.
Κανόνας 11: Να είσαι ευγενικός με τους σπασίκλες. Στο τέλος μάλλον θα καταλήξεις να δουλεύεις για έναν απ΄ αυτούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: